Licitaţie pentru modernizarea drumului spre Sarmizegetusa Regia  Lucrările sunt estimate la 8,7 milioane de lei jpeg

Licitaţie pentru modernizarea drumului spre Sarmizegetusa Regia. Lucrările sunt estimate la 8,7 milioane de lei

📁 Patrimoniu
Autor: Daniel Guţă
🗓️ 5 martie 2014

Consiliul Judeţean Hunedoara a scos la licitaţie proiectul de modernizare a DJ 705, pe tronsonul Costeşti – Sarmizegetusa Regia, în lungime de 18 kilometri. Drumul spre cetatea dacică aflată în patrimoniul UNESCO şi în administrarea CJ Hunedoara se află într-o stare tehnică necorespunzătoare.

Consiliul Judeţean Hunedoara vrea să contracteze lucrări de modernizare a drumurilor de acces către cetăţile dacice din Munţii Orăştiei printr-o investiţie estimată la 8, 7 milioane euro inclusiv TVA, proiectul vizând integrarea celor şase unităţi în circuitul turistic european.

Tronsonul de drum care va intra în reabilitare este de 18 kilometri, între Costeşti şi Sarmizegetusa Regia. Termenul pentru finalizarea lucrărilor, finanţate prin Programul Operaţional Regional, va fi de trei ani de la data adjudecării contractului. Lucrările vor fi atribuite prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar termenul pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit la 28 aprilie 2014.

Drumul judeţean Costeşti – Sarmizegetusa Regia a fost în trecut un drum forestier. În 2011, CJ Hunedoara a scos la licitaţie lucrările de modernizare a drumului, însă rezultatul nu a fost unul satisfăcător.