Legendele despre elevul Albert Einstein au fost demontate jpeg

Legendele despre elevul Albert Einstein au fost demontate

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Vlad Andriescu
🗓️ 21 martie 2012

Mai multe documente din cadrul arhivei Albert Einstein au fost publicate  de Universitatea Ebraică din Ierusalim. Pe lângă detalii ale activităţii sale ştiinţifice, documentele aduc o lumină nouă asupra vieţii şi performanţelor şcolare ale elevului Einstein.

Potrivit documentelor, viitorul fizician nu a fost elevul leneş despre care vorbeşte legenda, ci unul foarte bun. Practic, problemele viitoare ale lui Einstein nu au fost cauzate de către faptul că nu învăţa, ci de faptul că nu-i plăcea disciplina strictă impusă în liceul său, scrie livescience.com.

Galeria publicată pe site arată şi diploma de absolvire a liceului, în 1896, la vârsta de 16 ani.

În privinţa activităţii ştiinţifice, arhiva conţine imagini cu unul dintre cele trei manuscrise existente în care apare celebra ecuaţia E=mc^2, scrisă chiar de fizician. Această ecuaţie, care descrie relaţia dintre energie, masă şi viteza luminii, care derivă din teoria relativităţii speciale. De asemenea, în arhivă există şi premiul Nobel pentru fizică primit în 1921.

Einstein este unul dintre fondatorii Universităţii din Ierusalim, lăsând moştenire documentele sale. 40.000 sunt însemnări personale, iar alte 30.000 fac referire la Teoria Relativităţii.