La Chişinău a fost inaugurată Expoziţia de fotografii „Fascismul în Europa: istorie şi contemporaneitate” jpeg

La Chişinău a fost inaugurată Expoziţia de fotografii „Fascismul în Europa: istorie şi contemporaneitate”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 29 martie 2012

Inaugurarea Expoziţiei de fotografii „Fascismul în Europa:istorie şi contemporaneitate” a avut loc la Universitatea „Şcoala Superioară de Antropologie”, transmite agenţia Novosti-Moldova cu referire la informaţia organizaţiei „Moldova fără nazism”.

Organizatori ai evenimentului sînt ONG „Moldova fără nazism”, filiala din Moldova a Mişcării Internaţionale „Lumea fără nazism”.

O parte a expoziţiei include fotografii din anii 30 şi perioada Războiului al Doilea Mondial şi Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ce dezvăluie esenţa ideologiei antiumane a fascismului, care îndeamnă la exterminarea fizică a celor indezirabili. Partea a doua a expoziţiei relatează prin intermediul fotografiilor despre încercările guvernanţilor contemporani, persoanelor social-politice dintr-un şir de ţări europene de a rescrie istoria, a reabilita nazismul şi de a eroiza criminalii nazişti şi complicii lor. La expoziţie sînt prezentate lucrări despre atrocităţile fasciştilor şi ale acoliţilor lor în Lituania, Letonia, Estonia, România, Ucraina, Cehia, Ungaria, Austria, Germania, Polonia şi Moldova.

Potrivit spuselor organizatorilor, scopul expoziţiei de fotografii este de a aminti generaţiei tinere despre crimele fasciste şi de a îndemna la eforturi conjugate pentru a nu admite renaşterea neonazismului sub orice forme şi manifestări.

Organizatorii preconizează să facă mobilă această expoziţie. Timp de o săptămînă ea va fi deschisă pentru vizitatori la Şcoala Superioară de Antropologie. Ulterior se prevede expunerea ei la alte instituţii de învăţămînt din ţară, coordonînd acest fapt cu conducerea lor.

Sursa:http://www.newsmoldova.md