Kim Jong Un și Donald Trump au sosit în Singapore pentru un summit istoric / VIDEO jpeg

Kim Jong Un și Donald Trump au sosit în Singapore pentru un summit istoric / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 iunie 2018

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele american Donald Trump au sosit, duminică, în Singapore, pentru a participa la un summit istoric privind denuclearizarea Peninsulei Coreea.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit, duminică, primul, în Singapore, la bordul unui zbor Air China, care a aterizat la ora 14.38 (9.38 GMT). De aici a fost condus la hotelul St Regis, unde delegația sa a fost cazată, informează adevarul.ro.

Trump a venit câteva ore mai târziu din Quebec, unde a participat la summitul G7 împreună cu alți lideri mondiali. Aeronava Air Force One a aterizat la Baza Aeriană Paya Lebar, la ora locală 20.20.

Cei doi au fost întâmpinați de ministrul singaporez de Externe, Vivian Balakrishnan, și de alți demnitari. Kim Jong Un și Donald Trump au avut întâlniri separate cu premierul ţării gazdă, Lee Hsien Loong. Summit-ul Donald Trump – Kim Jong Un va avea loc, marți, fiind prima întâlnire dintre un lider nord-coreean și un președinte american în exercițiu.

Denuclearizare, în schimbul relaxării sancțiunilor 

Discuțiile se vor concentra pe obținerea unui acord privind denuclearizarea Peninsulei Coreea în schimbul relaxării sancțiunilor economice și diplomatice. 

Trump a părut încrezător în ce privește discuțiile cu Kim, scriind pe Twitter sâmbătă, după ce a plecat de la summitul G7 din Canada, că întâlnirea reprezintă o șansă să se obțină „un rezultat cu adevărat minunat“ pentru Coreea de Nord și lumea întreagă.

Președintele SUA a dat asigurări că își va da seama „din primul minut“ al întâlnirii cu Kim Jong Un dacă acesta are intenții serioase în privința denuclearizării și se poate ajunge la un acord.

„Dacă voi aprecia că nu se va întâmpla astfel, nu vreau să-mi pierd timpul și nu vreau să pierd nici timpul său“, a adăugat Trump, referindu-se la liderul nord-coreean. El a menționat că întâlnirea va fi o „misiune de pace“.

Foto: Captură video Youtube / Guardian News