Joe Biden, după retragerea din Afganistan: Era timpul să încheiem acest război  SUA trebuie apărate de ameninţările din 2021, nu din 2001 jpeg

Jen Psaki, purtătoare de cuvânt la Casa Albă: Biden a spus clar că nu mai vrea ca ISIS-K să trăiască pe Pământ

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 30 august 2021

Preşedintele Joe Biden nu vrea ca teroriştii care au organizat atacul de la aeroportul din Kabul "să mai trăiască pe Pământ", a declarat vineri purtătoarea sa de cuvânt, întrebată în legătură cu planurile liderului de la Casa Albă în privinţa vinovaţilor. Joe Biden anunţase încă de joi că atacatorii de la aeroport vor fi "vânaţi" şi vor plăti pentru atentatul soldat cu aproape 200 de morţi, relatează adevarul.ro.

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, a fost rugată să clarifice mesajul transmis joi de preşedintele Joe Biden autorilor atacului de la aeroportul din Kabul. La câteva ore după atac, Joe Biden le-a transmis teroriştilor că "Nu vă vom ierta, nu vom uita, o să vă vânăm şi vă vom face să plătiţi!”. Jen Psaki a fost întrebată ce înseamnă pentru Joe Biden să-i facă pe terorişti să plătească. Gruparea teroristă ISIS-K, care este inamică talibanilor, este considerată responsabilă pentru atentatul de joi de la aeroportul din Kabul. De altfel, ISIS-K a şi revendicat atentatul.

Şeful Casei Albe şi-a apărat din nou joi, după atacul de la Kabul, decizia de a continua retragerea trupelor din Afganistan, conform înţelegerii pe care fostul preşedinte Donald Trump a avut-o cu talibanii. "Aceşti terorişti ISIS nu vor câştiga. Îi vom salva pe americani. Îi vom scoate pe aliaţii noştri afgani. Iar misiunea noastră va continua”, a declarat preşedintele. "America nu se va lăsa intimidată”, a insistat el. Despre cooperarea cu talibanii, Biden a explicat că aceştia „nu sunt băieţi buni”, dar ei ştiu că nimeni nu are încredere în ei în acest moment şi este în propriul lor interes să aibă o bună colaborare cu americanii pentru operaţiunile de evacuare. "Este în interesul lor ca ISIS-K să nu-i pună la încercare, iar noi să plecăm la timp”, a arătat preşedintele american.