Întreaga rețea de metrou din New York, închisă temporar pentru prima dată în istorie  jpeg

Întreaga rețea de metrou din New York, închisă temporar pentru prima dată în istorie

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 7 mai 2020

Pentru prima oară în istoria sa de 115 ani, întreaga rețea de metrou din New York City a fost închisă mod deliberat pe timpul nopții, au anunțat oficialii Autorității pentru transport din metropola americană.

Toate stațiile de metrou din New York vor fi închise între orele 1.00 și 5.00 pe durata pandemiei de coronavirus. Nu a fost anunțată perioada pentru care e valabilă decizia. De asemenea, garniturile de tren vor fi dezinfectate în fiecare zi, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Timpurile extraordinare necesită măsuri extraordinare. Acest lucru este esențial pentru a asigura sănătatea și siguranța angajaților și clienților noștri”, a declarat președintele Autorității pentru transport metropolitan, Patrick Foye, pentru CNN.

New York-ul este focarul principal de infecție cu noul coronavirus din SUA, cu 319.000 de cazuri și 19.145 de decese, până în prezent. În prezent, Statele Unite este cea mai afectată țară din lume, cu peste 1,2 milioane de persoane infectate cu COVID-19 și peste 74.000 de decese.