Infopress Group, 25 de ani de istorie pe piața tipografică din România (P) jpeg

Infopress Group, 25 de ani de istorie pe piața tipografică din România (P)

Autor: Redacția
🗓️ 11 mai 2015

Sub deviza “De 25 de ani dăm putere cuvintelor!”, Infopress Group, punct de referință pe piața tipografică din România, a aniversat joi, 7 mai 2015,  25 de ani de la înființare printr-un eveniment al porților deschise la Odorheiu Secuiesc.

Programul aniversar a inclus un simpozion pe tema Tiparul în Secolul 21cu participarea unor importanți vectori ai pieței tipografice din România și Germania (Kristin Kain, Dorin Pițigoi, Kai-Uwe Gross și Mirela Marica), continuând cu vizitarea tipografieiși încheindu-se cu un Concert de Jazz, susținut de Harry Tavitian, în Sala Szent István a primăriei din Odorheiu Secuiesc. 

Infopress Group a fost înființată în anul 1990, având ca principal obiect de activitate tipărirea ziarului local din Odorheiu Secuiesc, devenind în anii ce au urmat o tipografie modernă,  specializată pe tiparul revistelor și publicațiilor comerciale de mare tiraj.

ged capital infopress group team jpg jpeg

 „Compania ajunge pe primul loc în topul tipografiilor din România, având la nivel de 2014  o cifră de afaceri de 27, 6 Mil. Euro și un estimat de 32 Mil. de Euro pentru 2015. Punctele forte și valorile principale ale Infopress Group sunt clienții internaționali, compania exportând în acest moment către 14 țări, capacitatea mare și flexibilă de tipar datorat celor opt echipamente performante de producție, focus special pe atenția oferită clienților și o echipă de management excelentă.”,  a declarat Miguel Peralta, Președinte Infopress Group și Operating Partner al GED Capital.

Acțiunile societății Infopress Group aparțin 100% GED Capital, un fond de investiții privat care activează în Europa Centrală și de Est și Peninsula Iberică. Fondul de investiții GED Capital  are în portofoliu și companii ca:Happy Tour, Diamedix, Total Energy Business, Cellulem Block, Group Millennium etc.

„În ultimii 25 de ani s-au schimbat investitori, mediul și caracteristicile afacerii, obișnuințe de consum și tehnologii, un sigur lucru a rămas însă neschimbat- Infopress Group este și va rămâne cea mai mare tipografie din România. Acest lucru este datorat clienților, furnizorilor, investitorilor și echipei. Viitorul Infopress Group este prezența sa pe piețele globale europene și locale, acționând ca o companie internațională.”, a declarat András Albert, Vice Președinte Infopress Group.

În 2015, după o istorie lungă, marcată de schimbări și investiții importante,  Infopress Group intră într-o perioadă de valorificare a resurselor și rămâne lider al pieței tipografice, punând accentul pe o dezvoltare organică a companiei. Astăzi, 65% din cifra sa de afaceri este generată de clienți multinaționali, mari editori și retaileri, destinațiile săptămânale și lunare fiind către țări ca:Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Slovenia, Slovacia și Spania.

Cu peste 350 de angajați, compania Infopress Group este unul dintre cei mai importanți angajatori din Odorheiu Secuiesc, bucurându-se astfel de suportul și empatia comunității locale, la evenimentul din data de 7 mai fiind prezenți Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, Levente Bunta, primarul orașului, cât și Barna Tánczos, senator al județului Harghita.