Incendiu la Sagrada Familia, faimoasa biserică din Barcelona jpeg

Incendiu la Sagrada Familia, faimoasa biserică din Barcelona

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 19 aprilie 2011

Celebra catedrală, simbol al capitalei catalane, a fost martora unui incendiu izbucnit în această dimineaţă, în jurul orei 10.30, ora Spaniei. Nimeni nu a fost rănit, din fericire, iar turiştii au fost evacuaţi în 40 de minute

Update 12:30:

Conform El Mundo, arestatul are 55 de ani, este spaniol şi se afla în catedrală într-o vizită de grup, organizată. Bărbatul a intrat în sacristie, unde a început să dea foc sutanelor şi altor veşminte preoţeşti, ceea ce a dus la declanşarea incendiului. Piromanul a fost oprit din activitate de ceilalţi turişti şi reţinut până la sosirea Poliţiei.

Un bărbat a fost arestat ca presupus autor al unui incendiu izbucnit în această dimineaţă, la ora 10.30, ora Spaniei, în celebra catedrală Sagrada Familia din Barcelona, opera lui Antonio Gaudi. Garda Urbană a evacuat în mai puţin de 40 de minute toţi turiştii care vizitau templul şi, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, informează cotidianul catalan El Periodico.

Mai multe unităţi de pompieri au fost deplasate la intersecţia străzilor Sardenya cu Mallorca, în piaţa din faţa catedralei. La faţa locului au ajuns şi şase maşini ale Gărzii Urbane şi 3 ale Mossos d'Esquadra.

Potrivit lui Alba Novell, de la departamentul de Coordonare şi Relaţii cu Publicul de la Sagrada Familia, agenţii au arestat un bărbat ca presupus autor al incendiului. "S-au văzut flăcări înăuntru şi un fum gros", susţine Novell, care a explicat că nu au fost persoane rănite.

"Nu se mai vedea nimic înăuntru de fumul gros"

Specialiştii evaluează acum daunele provocate de incendiu, care a provocat un nor gros de fum. "Interiorul este plin de fum. Nu se vede aproape nimic de el", susţine Novell, care nu crede că astăzi se va mai deschide catedrala pentru vizitatori.

În câteva minute de la izbucnirea incendiului, străziile adiacente catedralei au fost colapsate de intervenţia poliţiştilor şi pompierilor, ceea ce a dus la blocarea traficului în centrul Barcelonei pentru aproape o oră.