Încă un mormânt din epoca bronzului a fost descoperit în Prahova jpeg

Încă un mormânt din epoca bronzului a fost descoperit în Prahova

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 7 octombrie 2011

Ieri, 5 octombrie, a fost descoperit un alt schelet în judeţul Prahova. Spre deosebire de celelalte morminte descoperite în ultimele săptămâni, acest mormânt-datând tot din epoca bronzului-prezintă o serie de trăsături neobişnuite, neînâlnite la celelalte cazuri.

Mormântul conţine scheletele a doi adulţi aflaţi în poziţie chircită, dar craniile sunt în poziţii diferite. Acest tip de ritual este, conform specialiştilor, atipi pentru epoca bronzului. Alin Frânculeasa, şeful Biroului de Arheologie din cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie Prahova, a declarat că acest fapt s-ar putea datora unei relaţii de rudenie existente între cele două persoane înmormântate. În plus, un alt fapt ciudat cu privire la această descoperire este că în cazul unuia dintre schelete, mandibula şi calota craniană se află în locuri diferite, indicând o posibilă reînhumare a scheletului.

În ultima săptămână au fost descoperite, de-a lungul drumului judeţean DJ 236, şase schelete din epoca bronzului. Acestea vor fi cercetate în amănunt la Institutul de Antropologie "Francisc Rainer" din Bucureşti, pentru a afla mai multe detalii cu privire la vârstă, sex şi cauzele morţii.

Sursa:http://www.ziarulprahova.ro