Hugo Chavez a ordonat exhumarea rămăşiţelor lui Simon Bolivar jpeg

Hugo Chavez a ordonat exhumarea rămăşiţelor lui Simon Bolivar

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 19 iulie 2010

Autorităţile din Venezuela au exhumat rămăşiţele eroului Simon Bolivar după ordinul preşedintelui Chavez, pentru a stabili cauza morţii acestuia, potrivit BBC News. Simon Bolivar a murit în urmă cu 200 de ani .

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a ordonat deschiderea mormântului lui Bolivar, pentru că suspectează că acesta a fost ucis. Până acum s-a crezut că Bolivar a murit din cauza tuberculozei, în Columbia, în 1830.

Chavez a anunţat pe Twitter exhumarea eroului său, spunând că a plâns din cauza emoţiei. "Ce moment impresionant am trăit în această seară! Am văzut oasele marelui Bolivar!", a scris Chavez pe Twitter. "Acest schelet glorios trebuie să fie Bolivar, pentru că flacăra lui poate fi simţită. Bolivar trăieşte!", a mai scris liderul din Caracas.

Descoperiri importante

Mai mult de 50 de experţi, incluzând şi criminalişti, au examinat rămăşiţele pentru a vedea dacă Bolivar a fost cumva victima unei conspiraţii, a spus procurorul general din Venezuela, Luisa Ortega Diaz. "Am făcut descoperiri importante pe care le vom anunţa naţiunii la momentul potrivit”.

Cunoscut drept Eliberatorul, Bolivar a condus războiul revoluţionar din secolul al XIX-lea împotriva Spaniei, obţinând independenţa pentru Venezuela şi alte naţiuni sud-americane.

Chavez susţine că Bolivar este o sursă de inspiraţie pentru el, deşi unii istorici cred că dacă ar trăi, eroul nu ar fi de acord cu politicile socialiste ale lui Chavez.