Historia și Editura Meteor Press au revenit cu o nouă carte în cadrul concursului   O ZI DIN ISTORIE jpeg

Historia și Editura Meteor Press au revenit cu o nouă carte în cadrul concursului - O ZI DIN ISTORIE

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 28 aprilie 2014

Câștigătorii:

Câștigă cu Historia șiEditura Meteor Presso carte deosebită:HitlerdeIan Kershawîn cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Ce grad militar a avut Hitler în armata germană în Primul Război Mondial?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Hitler.

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 5 Mai.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

“Hitler”-Ian Kershaw

Se poate spune cu siguranţă că, fără Hitler, istoria ar fi fost alta.Este declaraţia fără echivoc a lui Ian Kershawîn prefaţa monumentalei biografii a Fűhrerului, Hitlerapărută la editura Meteor Pressîn noiembrie 2012.

Istoricul britanic specializat în istoria Germaniei din secolul XX şi cu precădere perioada celui de-al Treilea Reich, Ian Kershaweste apreciat de foarte mulţi drept cel mai bun cunoscător al Partidului Nazist şi a lui Hitler. Biografia Hitlereste cea mai obiectivă lucrare despre dictator scrisă până în prezent. Mulţi cititori vor spune că există deja o sumedenie de cărţi despre Hitler, al Doilea Război Mondial şi nazişti, însă nici una nu egalează valoarea acestui volum.

Apărută în limba engleză în două volume, biografia lui Hitler prima parte acoperă perioada 1889-1936 (Hitler, 1889-1936:Hubris – Aroganţa) şi a apărut într-o primă ediţie în 1998, iar perioada 1936-1945 face obiectul volumului doi (Hitler, 1936-1945:Nemesis – Răzbunarea) apărut în anul 2000. Ediţia în limba română aduce cele două părţi într-o singură carte, o variantă condensată a biografiei realizată chiar de autor.

Cititorul român va descoperi contextul familial în care a trăit copilul Adolf Hitler, iubirea faţă de mama sa, analiza momentului în care Hitler a devenit antisemit, etapele carierei lui politice şi cronologia celui de-al Doilea Război Mondial influenţată incontestabil de personalitatea liderului nazist. Ceea ce frapează în mod deosebit este lipsa de patimă din această carte, obiectivismul cu care Kershawsurprinde toate etapele vieţii Fűhrerului, firescul unei persoane care a devenit nefirească.

Sir Ian Kershawa studiat la universităţile din Liverpool şi Oxford, specializându-se în istoria medievală, iar în 1968 a susţinut cursuri de istorie medievală la Universitatea din Manchester. Studierea limbii germane la Institutul Goethe i-a deschis un drum nou în carieră. Era fascinat de posibilele răspunsuri la întrebarea „Cum a fost posibil să existe o personalitate de anvergura lui Hitler ?”, ceea ce l-a determinat să renunţe la continuarea studiilor pe teme medievale şi să înceapă predarea unor cursuri de istorie modernă la Universitatea din Manchester. În acelaşi timp, prin anii 1970, a participat la un proiect major de cercetare desfăşurat la Institutul de Istorie Contemporană din München, privitor la istoria socială a Bavariei în perioada nazistă.

A desfăşurat o activitate didactică la universităţile din Manchester, Nottingham şi între 1990 şi 2008 la Universitatea din Sheffield, unde a condus catedra de istorie în perioada 1991-2001. În 1998 a publicat prima parte din biografia în două volume a dictatorului Adolf Hitler, urmată de partea a II-a după alţi doi ani. Cele două volume, subintitulate Hubrisşi Nemesis, au devenit materiale de referinţă pentru toţi cei ce studiază istoria celui de-al Treilea Reich şi i-au adus numeroase premii, printre care Premiul Literar „Wolfson” pentru Istorie, Premiul „Bruno Kreisky” acordat în Austria pentru cartea politică a anului, precum şi primul Premiu pentru Carte al Academiei Britanice. Alte titluri mai recente:„Prieteni cu Hitler:lordul Londonderry şi drumul Marii Britanii spre război”, care a obţinut Premiul „Elizabeth Longford” pentru Biografie Istorică în 2005;şi „Alegeri fatale:zece decizii care au schimbat lumea, 1940-1941”.

Sir Ian Kershawa fost consultant istoric pentru trei seriale produse de BBC:„Naziştii – un avertisment din istorie”, „Războiul secolului” şi „Auschwitz”. Este membru al British Academy, the Royal Historical Society şi Wissenschaftskolleg zu Berlin. Pentru contribuţiile sale în domeniul istoriei, i s-a acordat în 1994 distincţia germană Crucea Federală de Merit. A primit titlul de cavaler în 2002 şi Medalia „Norton Medlicott” din partea Asociaţiei Istorice în 2004. La Meteor Press, de acelaşi autor, a mai apărut Hitler, germanii şi soluţia finală(2011).