FOTO Cititorii şi colaboratorii revistei HISTORIA, împreună la film jpeg

FOTO Cititorii şi colaboratorii revistei HISTORIA, împreună la film

Câştigătorii concursului organizat de HISTORIA împreună cu colaboratorii revistei au urmărit, marţi, în avanpremieră în România,  la Cinema City din Sun Plaza, filmul J. Edgar-distribuit de MediaPro Distribution. Combinaţia dintre revista Historia şi vizionarea unui film bun a fost reţeta perfectă pentru o seară reuşită.

f3 jpg jpeg
f2 jpg jpeg
f4 jpg jpeg
f5 jpg jpeg
f6 jpg jpeg
f7 jpg jpeg

Viaţa fondatorului FBI a fost un amalgam de scandaluri, controverse şi ilegalităţi, toate acestea pigmentate cu succese sonore. J.Edgar Hoover a condus încă din 1924 agenţia din care s-a născut apoi Federal Bureau of Investigation şi a transformat-o într-o organizaţie eficientă de luptă împotriva crimei organizate.

De-a lungul vieţii sale, J. Edgar Hoover avea sa devină cel mai puternic om din culisele scenei politice a Statelor Unite ale Americii. În calitate de şef al FBI-ului timp de aproape 50 de ani, nimic nu i-a stat în cale. Rezistând schimbării a opt preşedinţi şi desfăşurării a trei războaie, Hoover a luptat cu disperare pentru prevenirea pericolelor care îi vizau ţara, luând „atitudine” chiar şi în faţa falselor ameninţări.

"O influenţă fără precedent"

Un om care ştia sa preţuiască secretele, în special pe cele ale altora, Hoover nu s-a temut niciodată să folosească informaţiile pe care le avea, chiar împotriva conducătorilor ţării. Înţelegând că informaţia înseamnă putere şi că frica poate genera multiple oportunităţi, şeful FBI-ului a recurs la această strategie pentru a obţine o influenţă fără precedent şi o reputaţie formidabilă.

Poate cea mai interesantă şi mai tensionată perioadă a lungului său mandat a fost în timpul celui de-al 35-lea preşedinte al SUA, John Fitzgerald Kennedy. Acesta din urmă a fost beneficiarul celor mai multe nume de cod folosite de FBI în acţiunile de filaj. Pe durata relaţiei cu Marilyn Monroe, JFK a fost numit „Liliacul”. Diva supranumită „Logodnica Americii” era, pentru Hoover, „Peştera”. Nu puţini au fost cei care au afirmat că J. Edgar Hoover a supravieţuit administraţiei Kennedy doar pentru simplul fapt că l-a şantajat pe preşedintele american.

Un film marca Clint Eastwood

Luna ianuarie aduce pe ecranul cinematografelor din România colaborarea dintre Clint Eastwood şi Leonardo di Caprio în vederea conturării portretului lui J. Edgar Hoover, şeful FBI-ului până în 1972. Vreme de jumătate de secol, Hoover a investigat vieţile private ale inamicilor şi prietenilor SUA;acum devine el însuşi obiectul de studio al regizorului de 81 de ani. Rezultatul este un film cu valenţe tabloide, mulate pe o acţiune când alertă, când inertă. În imagini întunecoase, Eastwood explorează obsesia lui Hoover pentru protecţia Americii şi evoluţia personajului într-un mit de multe ori nefondat. Regizorul demontează aura mistică a şefului FBI cu acelaşi zel cu care a pătruns în codurile Vestului Sălbatic din „Unforgiven”. Filmul e o descriere nuanţată a unui individ compus din inteligenţă, represiune, simpatie şi nefericire, un om al cărui tumult interior izbucneşte într-o nevoie de a-şi impune autoritatea. O biografie epică. Filmul este distribuit în România de Media Pro Pictures.

recomandat1 0 jpg jpeg
hovvvv jpg jpeg
Logo MediaPro bun jpg jpeg
Cinema1 jpg jpeg

Filmul poate fi vizionat la Cinema City din 20 ianuarie, pentru program puteţi accesa www.cinemacity.ro