Flota rusă de la Marea Neagră va primi 15 noi nave de luptă până în 2020 jpeg

Flota rusă de la Marea Neagră va primi 15 noi nave de luptă până în 2020

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 23 iunie 2010

Flota rusă de la Marea Neagră va fi consolidată cu 15 noi nave de luptă şi submarine diesel-electrice până în 2020, a anunţat miercuri comandantul Forţelor navale ruse, citat de RIA Novosti şi Mediafax.

"Plănuim să construim 15 fregate şi submarine diesel-electrice pentru Flota de la Marea Neagră până în 2020", a afirmat amiralul Vladimir Visoţki.

Senatorul rus Viktor Ozerov anunţase la începutul lui iunie că efectivele Flotei ruse de la Marea Neagră vor fi reduse în cadrul reformei Forţelor armate ruse, în condiţiile în care Ministerul Apărării va trimite la Sevastopol noi tipuri de armament şi materiale militare.

"În ceea ce priveşte Flota rusă de la Marea Neagră, ministrul Apărării (Anatoli Serdiukov) a declarat că efectivele sale sunt deja definite şi vor fi sub cele 24.000 de persoane din prezent", a afirmat atunci Ozerov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Consiliul Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus).

Flota rusă de la Marea Neagră are baza la Sevastopol, în Peninsula Crimeea din Ucraina, în conformitate cu un acord ruso-ucrainean din 1997, semnat pentru 20 de ani şi prelungit recent cu 25 de ani după 2017