Fiica lui Heinrich Himmler, liderul SS, a lucrat pentru serviciul de informaţii externe jpeg

Fiica lui Heinrich Himmler, liderul SS, a lucrat pentru serviciul de informaţii externe

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 29 iunie 2018

Fiica lui Heinrich Himmler, liderul organizaţiei paramilitare SS din timpul Germaniei naziste, a lucrat pentru scurt timp în serviciul de informaţii externe al ţării după război, conform unor informaţii apărute vineri în presă, preluate de dpa și Agerpres. Sub numele de Gudrun Burwitz, ea a lucrat ca secretară la respectivul serviciu secret (Bundesnachrichtendienst) între 1961 şi 1963, a relatat cotidianul popular Bild, citând un istoric, Bodo Hechelhammer. 

"Momentul plecării sale a coincis cu implementarea unei măsuri care a presupus recunoaşterea angajaţilor hărţuiţi de nazişti", a spus Hechelhammer.

Conform Bild, Gudrun Burwitz a rămas foarte activă în cercuri extremiste de dreapta până la o vârstă înaintată şi a participat la marşuri naziste. Ea nu a luat niciodată distanţă de crimele tatălui său, care a supervizat un regim de teroare şi supraveghere ca lider al Schutzstaffel (SS) şi ca mâna dreaptă a lui Adolf Hitler. Himmler, care s-a sinucis cu cianură după ce a fost capturat de trupele britanice în 1945, a fost considerat unul dintre principalii organizatori ai Holocaustului, în care 6 milioane de evrei europeni au fost ucişi.

Născută la 8 august 1929, la Munchen, Gudrun Burwitz a murit la vârsta de 88 de ani, în anul 2018.