Figurine misterioase vechi de 4 000 de ani, descoperite în Scoția / FOTO jpeg

Figurine misterioase vechi de 4.000 de ani, descoperite în Scoția / FOTO

📁 Preistorie
Autor: Redacția
🗓️ 11 decembrie 2019

Arheologii britanici au descoperit nouă figurine antropomorfe misterioase vechi de 4.000 de ani pe o insulă a arhipelagului Orkney, aflat în largul coastelor Scoției.

Cu o vechime de aproximativ 4000 de ani, aceste figurine din piatră par a reprezenta siluete umane, cu corpul mare și îndesat, și respectiv gâtul și capul distincte. Obiectele măsoară aproximativ 0,5 metri înălțime și au fost descoperite în interiorul unei structuri compuse din trei cisturi - un tip de structuri funerare de forma unor cutii - două vetre și un inel parțial de gropi săpate în sol și umplute cu fragmente de pietre, relatează Agerpres.

Deocamdată nu este cunoscut scopul pentru care a fost ridicată o astfel de structură și ce reprezintă aceste figurine antropomorfe din piatră ce au fost cioplite cu un instrument ascuțit, similar unui târnăcop.

Arheologii au descoperit și urme lăsate de oamenii care cultivau pământul în urmă cu 4.000 de ani. Într-un șanț arheologic învecinat ei au găsit urme lăsate în rocă de plugurile preistorice.

Foto: orkney.com

figurine 2 jpg jpeg