Epava navei Doty, descoperită după mai bine de 100 de ani de căutări VIDEO jpeg

Epava navei Doty, descoperită după mai bine de 100 de ani de căutări VIDEO

📁 Istorie Modernă Universală
Autor: Redacția
🗓️ 26 iunie 2010

Un vapor foarte mare din lemn, care s-a scufundat în urmă cu mai mult de un secol, în urma unei furtuni violente, în Lacul Michigan, a fost găsit de-a lungul litoralului în zona Milwaukee, după cum anunţă Associted Press.

Scafandrii spun că nava pare intactă, aceasta păstrându-se într-o stare perfectă de conservare în tot acest timp. Descoperirea vaporului de mari dimensiuni, L.R. Doty, este foarte importantă deoarece această navă de lemn a fost singura care a mai rămas trecută în inventarul construcţiilor de acest fel, după cum a anunţat Brendon Baillod, preşedintele Universităţii de Arheologie şi Scufundări Marine din Wisconsin.

"Este cea mai mare descoperire în care am fost implicat", a declarat Baillod, care a luat parte la zeci de astfel de evenimente. "Ceea ce am văzut aici a fost un lucru cu adevărat uimitor", a mai spus preşedintele Universităţii de Arheologie şi Scufundări Marine din Wisconsin.

Conform Associted Press, vaporul Doty a efectuat, în octombrie 1898, o cursă între Chicago şi Ontario, având la bord o încărcătură de porumb. "A avut loc atunci o furtună teribilă, cu lapoviţă şi cu zăpadă, cu vânturi foarte puternice şi valuri de până la 30 de metri. Deşi era destul de rezistentă, corabia nu a făcut faţă condiţiilor atmosferice de atunci", a mai adăugat Brandon Baillod.

Istorii spun că toţi cei 17 membri ai echipajului, aflaţi pe navă, au murit, iar căutările trupurilor acestora ar fi durat aproximativ patru luni. Nimeni nu a ştiut, la vremea respectivă, care a fost locul exact al naufragiului. Despre navă s-a anticipat că s-ar fi scufundat la 40 de mile sud de Milwaukee, în apropiere de Oak Creek.