Două tablouri în ulei, cu o vechime de 350 de ani, descoperite la un popas de pe o autostradă din Germania jpeg

Două tablouri în ulei, cu o vechime de 350 de ani, descoperite la un popas de pe o autostradă din Germania

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 23 iunie 2021

Un bărbat a descoperit două tablouri în ulei valoroase, cu o vechime de 350 de ani, într-un container de gunoi la un popas de pe o autostradă din Germania, informează DPA, citat de agerpres.ro.

Bărbatul a găsit picturile la un popas de pe autostrata A7, în apropiere de Nurnberg, în sudul Germaniei, a precizat vineri poliţia. Acesta a pus tablourile în autovehiculul personal şi le-a dus la o secţie de poliţie din Koln. ''Potrivit unei prime expertize, ambele lucrări par să fie originale'', au declarat anchetatorii.

Una dintre picturi ar putea fi ''Portrait of a young boy'', de Samuel van Hoogstraten, un pictor olandez din secolul al XVII-lea, discipol al lui Rembrandt. Cel de-al doilea tablou ar putea fi ''Self-portrait of the artist as Laughter'', de pictorul italian din secolul al XVII-lea Pietro Bellotti.

Autorităţile încearcă în prezent să rezolve misterul operelor de artă. Forţele de ordine au publicat online imagini cu tablourile încercând să găsească răspuns la întrebarea: ''Recunoaşte cineva aceste picturile şi ştie cum au ajuns în containerul de gunoi?''