Două tablouri de Van Gogh, furate în 2002, au fost descoperite în posesia mafiei italiene jpeg

Două tablouri de Van Gogh, furate în 2002, au fost descoperite în posesia mafiei italiene

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 3 octombrie 2016

Două tablouri de Van Gogh, furate dintr-un muzeu din Amsterdam în 2002, au fost recuperate de poliția italiană după ce au fost descoperite în casa unei familii mafiote. Cele două picturi sunt evaluate la 100 milioane de dolari. 

Axel Rüger, directorul Muzeului Van Gogh, a anunțat săptămâna trecută că cele două picturi dispărute în decembrie 2002 au fost găsite în casa unui clan ce face parte din gruparea mafiotă Camorra. Operele lui Van Gogh-Privelişte marină la Scheveningen (1882) și Congregaţie părăsind Biserica Reformată din Nuenen(1884/5) – au fost recuperate alături de alte bunuri în valoare de mai multe milioane de euro.  

Tablourile au fost de negăsit timp de 14 ani, după ce au fost furate în noaptea de 6-7 decembrie 2002. Doi hoți au intrat prin efracție în muzeul din Amsterdam și au reușit să plece cu cele două tablouri chiar dacă mai mulți paznici erau atunci de gardă. Doi bărbați au fost acuzați și condamnați pentru furt, cu pedepse de patru, respectiv patru ani și șase luni de închisoare.