Două sute de militari NATO, ucişi în Afganistan de la începutul lui 2010 jpeg

Două sute de militari NATO, ucişi în Afganistan de la începutul lui 2010

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 18 mai 2010

Două sute de militari NATO au murit de la începutul anului în Afganistan, după decesul a doi militari italieni, luni, în vestul ţării, potrivit unei statistici realizate pornind de la informaţiile furnizate de site-ul independent icasualties.org, transmite AFP, citat de Mediafax.

Doi militari italieni au fost ucişi şi alţi doi au fost grav răniţi de explozia unei bombe, la trecerea convoiului acestora, în apropiere de oraşul Herat, al doilea ca dimensiune din Afganistan, situat în vestul ţării.

NATO a confirmat luni moartea a doi militari în vestul Afganistanului, fără a oferi informaţii despre naţionalitate acestora, conform politicii de comunicare a NATO.

Potrivit unei statistici realizate de AFP în baza informaţiilor publicate de site-ul icasualties.org, 200 de militari străini au murit în Afganistan la începutul lui 2010, după ce anul 2009 a fost de departe cel mai violent pentru forţele internaţionale în opt ani de conflict, fiind înregistraţi 520 de morţi.

Numărul militarilor străini urmează să crească în vară de la 130.000 la circa 150.000, dintre care mai mult de două treimi sunt americani.