Donald Trump vrea o paradă militară la Washington, după modelul celei de la Paris / VIDEO jpeg

Donald Trump vrea o paradă militară la Washington, după modelul celei de la Paris / VIDEO

📁 Istorie recentă
🗓️ 7 februarie 2018

Președintele SUA, Donald Trump, a cerut organizarea unei parade militare la Washington, similară cu cea la care acesta a participat în luna iulie, la Paris.

”Președintele Trump este pe deplin solidar cu militarii care își riscă viața în fiecare zi pentru a garanta securitatea țării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze crearea unei ceremonii în cursul căreia toți americanii vor putea să-și exprime recunoștința”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Președintele SUA ar fi făcut această cerere luna trecută, în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele Mike Pence, șeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, secretarul Apărării Jim Mattis și șeful Statului Major Joseph Dunford, relatează Adevărul.

Donald Trump s-a declarat deosebit de impresionat de defilarea de la Paris, din 14 iulie, când a fost primit cu mare fast de președintele Emmanuel Macron. La parada militară din Franța au defilat împreună soldați americani și francezi, pentru a marca 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial și Ziua Națională a Franței (video jos).