Donald Trump, discurs ovaționat de mii de polonezi, la Varșovia / VIDEO  jpeg

Donald Trump, discurs ovaționat de mii de polonezi, la Varșovia / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 6 iulie 2017

Președintele american Donald Trump se află joi într-o vizită la Varșovia, unde participă, în calitate de invitat special, și la Summitul "Inițiativei celor Trei Mări" (Baltică - Adriatică - Neagră), înainte de a lua parte la Summitul G20 din Germania, care se va desfășura vineri și sâmbătă la Hamburg.  

Trump a susținut un discurs la Varșovia, fiind aplaudat la scenă deschisă de mii de polonezi. În discursul său, Trump a subliniat momente esențiale din istoria Poloniei, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la ocupația sovietică. De asemenea, președintele american a reiterat cerința ca țările membre NATO sa contribuie financiar pentru îndeplinirea obiectivului de 2% din PIB pentru Apărare, stabilit la nivelul Alianței.

Polonia e inima geografică a Europei, a declarat Trump, în timpul discursului său. Cel mai important, în poporul polonez stă sufletul Europei, a mai spus președintele SUA. America iubește Polonia și pe polonezi, a continuat el, conform Mediafax.

Cu admirație, azi pot spune că Polonia dăinuiește, prosperă. În ciuda eforturilor de opresiune, ați prelevat, sunteți națiunea mândră a lui Copernic, Chopin, Papa Ioan Paul al II-lea, Polonia e țara eroilor măreți. Sunteți un popor care cunoaște valoarea adevărată a ceea ce apărați, a spus președintele SUA.

Azi mă aflu aici nu doar pentru a vizita un aliat ci și pentru a da țara ca exemplu pentru cei ce caută libertatea. Povestea Poloniei e povestea unui popor care nu a fost niciodată învins și care nu a uitat niciodată cine este. Sunt mândru să mă aflu astăzi în fața veteranilor și eroilor revoltei de la Varșovia. Promitem ca vă vom onora mereu lupta voastră în numele Poloniei și al libertății, a afirmat Trump.