DEZVĂLUIRI despre ORORILE de la Stalingrad: "Nemţii au fost nevoiţi să recurgă la canibalism" jpeg

DEZVĂLUIRI despre ORORILE de la Stalingrad: "Nemţii au fost nevoiţi să recurgă la canibalism"

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 7 noiembrie 2012

Un istoric german a publicat o carte în care prezintă ororile Bătăliei de la Stalingrad povestite chiar de către soldaţi ruşi, ale căror memorii au fost ţinute la secret de către autorităţile sovietice pe motiv că le ştirbeau eroismul.Cartea istoricului Jochen Hellbeck, "The  Stalingrad Protocols", care prezintă interviuri cu sute de veterani, schimbă viziunea asupra bătăliei care a durat timp de şase luni (1942-1943), scrie Daily Mail.

Profesorul Hellbeck a avut acces la aproape 10.000 de pagini de documente din arhivele Academiei Sovietice de Ştiinţe.Prin interviurile realizate, el demolează mitul că Armata Roşie lupta doar de frică şi că mai bine de 13.000 de soldaţi au fost executaţi pentru laşitate, în realitate numărul lor fiind mai mic de 300.Totodată, cartea furnizează detalii şocante despre distrugerea, la Stalingrad, a Armatei a 6-a germane, cuceritoarea Poloniei şi a Franţei, ai cărei soldaţi au fost nevoiţi să recurgă la canibalism pentru a supravieţui în ruinele oraşului, la temperaturi de minus 40 de grade Celsius.Cea mai sângeroasă bătălie a celui de al Doilea Război Mondial s-a sfârşit la 31 ianuarie 1943, odată cu capitularea  mareşalului Friedrich Paulus, deşi Hitler îi dăduse ordin să se sinucidă.Potrivit mărturiilor veteranilor ruşi, soldaţii Armatei a 6-a germane trăiau într-o mizerie care le ajungea până la nivelul taliei, erau înconjuraţi de extremente umane şi aveau doar două toalete pe care scria:"Accesul interzis ruşilor"."Puteau să se sinucidă, pur şi simplu. Însă Paulus şi staff-ul său a ales să nu facă asta... erau aşa laşi. Nu aveau nicio intenţie să moară", afirmă general maiorul Ivan Burmakov.

Bătălia de la Stalingrad s-a soldat cu peste un milion de morţi, dar a şi năruit definiitiv ambiţiile lui Hitler de a coloniza Uniunea Sovietică.

sursa:http://www.gandul.info