Dezbatere Historia: Rescrierea istoriei, cine și cu ce scop? VIDEO jpeg

Dezbatere Historia: Rescrierea istoriei, cine și cu ce scop? VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 19 februarie 2021

Criza globală pe care o traversăm a accelerat transformările societății noastre la nivel global. Lumea este tot mai polarizată, curente de extremă dreaptă sau stângă se confruntă pe scena publică, apar din nou mișcări ce își doresc să rescrie istoria, să scoată din peisaj statuile unor personalități, să șteargă din memorie numele unor personaje puse pe lista nefrecventabililor.

Într-o epocă a dezinformării, pe cine mai interesează adevărul? Care este scopul unor asemenea curente? Cum influențează ele politica și societatea? Discutăm despre toate acestea la Dezbaterile Historia, împreună cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și cu profesorul Iulian Fota, director Institutul Diplomatic Român, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniță, redactor-șef Historia.

Foto sus: Poza în care Nikolai Ejov apărea alături de Stalin a fost retuşată de cenzorii sovietici, după fostul șef al Comisariatului Poporului pentru Afacerile Interne (NKVD) a căzut în dizgrație. Asemenea modificări ale pozelor oficiale erau un lucru obişnuit în timpul regimului stalinist