Dezbatere Historia: Ne îndreptăm spre o mega criză globală? VIDEO jpeg

Dezbatere Historia: Ne îndreptăm spre o mega-criză globală? VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 1 octombrie 2021

Preţurile la energie au crescut spectaculos în toată lumea, precum şi alte costuri pentru materii prime şi componente. Iarna se apropie, aducând ameninţarea unui deficit cronic în alimentarea cu gaze a Europei. 

Un gigant imobiliar din China, în imposibilitate de a-şi plăti datoriile imense, stârneşte teamă pe pieţele financiare. Pandemia nu s-a terminat, unele ţări unde a reuşit vaccinarea, se întorc la normalitate, altele, cum este şi România, se confruntă cu o gravă criză sanitară. Pentru a relansa economiile afectate de pandemie, ţările s-au îndatorat puternic , la niveluri fără precedent.

Ce efecte pot avea toţi aceşti factori cumulaţi asupra stabilităţii la nivel mondial, într-o epocă deja caracterizată de competiţia între marile puteri? Ce pericole majore ne pasc şi care sunt cele mai mari ameninţări în viitorul apropiat? Discutăm despre toate acestea la Dezbaterile Historia, împreună cu Claudiu Degeratu, expert în securitate internaţională şi cu jurnalistul Constantin Rudnitchi, specialist în probleme economice, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.