Descoperiri uimitoare din Epoca Bronzului  Ce lipseşte din "tablou" jpeg

Descoperiri uimitoare din Epoca Bronzului. Ce lipseşte din "tablou"

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 12 decembrie 2011

Cercetătorii au descoperit noi dovezi din Epoca Bronzului pe râul Nene, în ţinutul Must Farm din Whittlesey, Anglia, relatează Daily Mail. Bărci antice, săbii, suliţe, bijuterii şi obiecte de îmbrăcăminte au fost dezgropate, astfel fiind dezvăluite noi informaţii despre viaţa oamenilor care au trăit în acea eră.

Potrivitspecialiştilor, această descoperire reprezintă probabil cea mai detaliată vedere asupra Epocii Bronzului. "Ni s-a oferit o viziune 3D asupra comunităţii lor pe care n-o vedem prea des în altă parte", a susţinut David Gibson, de la secţia de arheologie a Universităţii Cambridge.

În general, descoperirile se bazează pe găsirea unor gropi sau ascunzători, eventual a câtorva bucăţi de metal. Cu toate acestea, sutele de obiecte dezgropate în Whittlesey reprezintă un punct important de plecare pentru următoarele cercetări.

Se pare că britanicii timpurii se pricepau la construcţia bărcilor, se ocupau cu pescuitul şi foloseau o metodă de prins ţipari care este încă folosită în zilele noastre. "Este uimitor că o tehnologie antică a continuat să fie folosită până în prezent, nemodificată", a spus Gibson.

Au fost descoperite şase bărci în diferite locuri de-a lungul râului, cu dimensiuni între 2 şi 8 metri lungime, construite din lemn de stejar, unele fiind decorate cu sculpturi mari.

Pe lângă acestea, câteva arme, precum săbii şi suliţe, au fost găsite cu urme minore de folosinţă şi se pare că britanicii din Epoca Bronzului foloseau tacâmuri de lemn. De asemenea, au fost descoperite şi obiecte de îmbrăcăminte, darşi margele verzi şi albastre, găleţi şi coşuri de răchită.

Potrivitarheologilor, căile de navigare par să fi fost canale importante de comunicare cu restul continentului, ceea ce înseamnă că locuitorii erau mult mai mobili decât se credea.

Imaginea creată de obiectele descoperite este atât de reală şi completă încât doar cei care trăiau în acea perioadă mai lipsesc. Totuşi, specialiştii consideră că rămăşiţe umane pot fi ascunse în porţiuni neexplorate din zona aproapiată sau îngropate în râu.

Sursa:gandul.info