Descoperire unică în istorie   s a găsit elixirul nemuririi jpeg

Descoperire unică în istorie - s-a găsit elixirul nemuririi

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 21 mai 2010

Descoperire uluitoare în lumea medicală! Un om de ştiinta american a CREAT VIAŢĂ într-un experiment de laborator în care a reuşit să învie o bacterie moartă.

Oponentii ingineriei genetice au catalogat experimentul ca o încercare periculoasă, în stil Frankenstein, de manipulare a naturii.

Controversatul om de ştiinţa, doctorul biolog Craig Venter, a extras în primă fază gene dintr-o bacterie numită Mycoplasma capricolum.

Apoi a creat şiruri de ADN artificial pe care le-a plasat în bacteria moartă. Aceasta a revenit la viaţă şi a început să se multiplice.

"Aceasta este primă celulă sintetică creată vreodată. Este un pas important", a declarat Craig Venter.

"Este un studiu de reper. Este un pas cheie in industrializarea biologiei sintetice, deschizând drumul spre o eră nouă", este de părere si profesorul Paul Freemont, de la Imprerial College London.

Microbii artificiali ar putea fi folosiţi în fabricarea vaccinurilor sau rezolvarea problemei poluării. Însă, unii experţi sunt de părere ca tehnologia ar putea duce la inventarea unor noi arme biologice. "Se joacă de-a Dumnezeu", a spus doctorul Eckard Wimmer de la Stony Brook University.

Doctorul Craig Venter a declarat ca bacteria pe care a folosit-o se găseşte la bovine, nu oameni, însă o rudă a acesteia este "responsabilă" pentru pneumonia în cazul oamenilor.

Noua forma de viata, creată după 15 ani de studiu şi 27, 7 milioane de lire sterline cheltuite, a fost botezată "Synthia".

Craig Venter, un rebel om de ştiinţă miliardar, are 63 de ani şi este veteran al Războiului din Vietnam.