DESCOPERIRE ISTORICĂ  Unul dintre cele mai MARI MISTERE a fost rezolvat jpeg

DESCOPERIRE ISTORICĂ. Unul dintre cele mai MARI MISTERE a fost rezolvat

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 11 octombrie 2012

Arheologii au făcut o descoperire istorică într-un templu aztec, vechi de peste 500 de ani, din Mexic:50 de cranii. Pe lângă acestea, arheologii au mai găsit şi 250 de oase de maxilar, scrie Daily Mail. Potrivit specialiştilor, aceste descoperiri reprezintă încă o dovadă în plus despre ritualurile de sacrificiu care erau practicate în trecut în Tenochtitlan, capitala Imperiului aztec.

Cele 50 de cranii au fost găsite pe o piatră de sacrificiu. Cinci erau îngropate sub piatră şi fiecare avea găuri pe ambele părţi, semn că fuseseră atârnate pe un suport. Celelalte 45 de cranii fuseseră depuse deasupra pietrei ritualice. Descoperirea efectivă a avut loc în luna august a acestui an, iar arheologii au găsit cranii când renovau o secţiune a Templo Mayor, situat în inima oraşului Mexico City.

Savanţii de la Institutul Naţional de Arheologie şi Istorie din Mexic, cei care au făcut descopeirea istorică, estimează că acele 45 de cranii găsite deasupra pietrei proveneau de la femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani şi că este foarte posibil ca acestea să fi fost dezgropate din alte părţi şi aduse la templu, pentru a fi reîngropate.

La acelaşi templu, alţi arheologi au făcut recent o altă descoperire – scheletul unei tinere femei, o posibilă sacrificare în numele unei zeiţe, înconjurată de grămezi de oase (aproximativ 1.800 de oase). Tot în vara aceasta a fost descoperit un copac sacru, în aceeaşi regiune, despre care specialiştii spun că ar fi fost adus din munţi special pentru un ritual ţinut la templu.

Cele 50 de cranii descoperite au fost prezentate recent publicului. Toate osemintele s-au păstrat în condiţii bune, precizează arheologii.

Mai interesantă decât craniile, însă, pentru arheologi, este piatra de sacrificiu unde acestea se aflau, care arată ca o piatră funerară, de culoare gri. Arheologi din toată lumea sunt de părere că această descoperire oferă informaţii preţioase despre modul în care craniile erau folosite şi refolosite în ritualuri la Templo Mayor şi chiar despre sacrificiul uman în astfel de ceremonii. 

sursa:gandul.info