Descoperire inedită în interiorul Piramidei lui Keops jpeg

Descoperire inedită în interiorul Piramidei lui Keops

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 3 noiembrie 2017

Piramida lui Keops din Egipt ascunde, se pare, încă multe secrete. Cercetătorii au anunţat că după 4500 de ani au descoperit în mijlocul piramidei un spaţiu imens, de mărimea unui avion de pasageri.

Descoperirea a fost făcută în cadrul proiectului ScanPyramids, misiune formată din oameni de ştiinţă egipteni, canadieni, francezi şi japonezi. Aceştia s-au axat pe studierea celebre piramide cu ajutorul unui nou tip de tehnologie noninvazivă, care permite vizualizarea interiorului, aflându-se astfel mai multe detalii despre metodele antice de construcţie. ''Există o mulțime de teorii despre existența unor eventuale camere secrete în interiorul piramidei. Dacă le-am crede pe toate, ar fi haos!'', se amuză Mehdi Tayoubi, codirectorul proiectului ScanPyramids. ''Dar niciuna dintre acestea nu prevedea existența unei cavități atât de mari'', a adăugat acesta.

imagads jpg png

Potrivit studiului publicat în revista “Nature”, “marele vid” – aşa cum l-au numit experţii – are o lungime de cel puşin 30 de metri şi se aseamănă cu marea galerie – cea mai mare şi cea mai explorată încăpere a piramidei. ''Marele vid este închis ermetic, nimic de aici nu a mai fost atins din timpul construcției piramidei. Este o descoperire foarte entuziasmantă'', notează Kunihiro Morishima, de la Universitatea Nagoya din Japonia.