Descoperire arheologică accidentală la Galați png

Descoperire arheologică accidentală la Galați

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 23 martie 2012

Surparea aparuta in urma cu cateva zile, chiar in spatele Primariei Galați, a scos la iveala o hruba. Este vorba de o constructie din caramizi, ce dateaza din secolul al 18-lea. Reprezentantii Directiei Judetene pentru Cultura au anuntat municipalitatea ca are obligatia de a sista orice lucrare pentru a incepe cercetarile arheologice.

Istoricii spun ca, cel mai probabil, aceasta hruba a fost construita in secolul al 18-lea pe terenul cumparat de un negustor instarit, insa nu este exclus sa fie o galerie care să aiba legatura cu biserica Vovidenia, aflata doar la cativa metri distanta.

Conform istoricilor, aceste galerii subterane au servit ca ascunzatori pentru populatie si pentru pastrarea alimentelor.De asemenea, se spune ca hrubele ascund multe secrete.

Daca Primaria va fi de acord, in cel mai scurt timp specialistii Muzeului de Istorie vor cartografia zona si vor preleva probe din zid. Istoricii spun ca potentialul arheologic este foarte mare.  Cele mai multe hrube au fost descoperite pe strazile situate in zona veche a orasului, dar si in zona Falezei si a Portului.

Sursa:http://a1galatibraila.ro