Deschiderea Cursurilor de limba, cultura si civilizatie romaneasca de la Brasov jpeg

Deschiderea Cursurilor de limba, cultura si civilizatie romaneasca de la Brasov

31 de participanți din 16 tari vor urma, in perioada 3 –27 iulie 2013, la Brasov, Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca organizate de Institutul Cultural Roman. Ajuns la editia a XIX-a, programul este derulat in parteneriat cu Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov, Muzeul „Casa Muresenilor“ si Centrul Cultural Reduta.

Au ales sa studieze limba romana la Brasov interpreti de la Consiliul Europei si de la Consiliul Uniunii Europene, cercetatori, profesori, doctoranzi, studenti, dornici sa-si aprofundeze cunostintele lingvistice si culturale sau aflati la primul contact cu spatiul romanesc. Cursantii provin din SUA, Austria, Belgia, Marea Britanie, Franta, Italia, Olanda, Spania, Grecia, Suedia, Finlanda, Slovenia, Ucraina, Republica Moldova,   Brazilia si Mexic.   

Si la aceasta editie, cursurile intensive de limba romana si cele de cultura si civilizatie romaneasca (pe teme de istorie, literatura, cinematografie) sunt completate de ateliere de creatie (dans de societate din secolul al XIX-lea, jurnalism si publicitate, gastronomie,  actorie, proiectii de filme si excursii de documentare culturala. O „seara internationala“ le va oferi participantilor prilejul sa-si prezinte tarile din care vin, fiecare cu specificul propriu (obiceiuri, bauturi, mancaruri traditionale s.a.).

La terminarea cursurilor, absolventii sustin un test in urma caruia pot obtine un certificat de competenta lingvistica oferit de Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov si un certificat de evaluare a nivelului de cunoastere a limbii romane, eliberat de Institutul Cultural Roman.

Deschiderea are loc miercuri, 3 iulie, la ora 11, in Aula Universitatii Transilvania din Brasov.