Declaraţie şoc: Iisus era bolnav de SIDA jpeg

Declaraţie şoc: Iisus era bolnav de SIDA

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 7 septembrie 2010

Un reverend din Africa de Sud a dat naştere unor reacţii vehemente din cauza unei predici intitulate "Iisus a avut HIV pozitiv", pe care a susţinut-o în faţa enoriaşilor în încercarea de a combate stigmatizarea la care sunt supuşi cei bolnavi de SIDA, potrivit Sky News.

"Responsabilitatea mea ca pastor este să zugrăvesc imaginea unui Dumnezeu care are grijă de oameni şi le doreşte binele, nu unul care îi judecă şi căruia îi este ruşine cu ei", a declarat pastorul sud-african Xola Skosana.

Declaraţiile sale au fost apreciate de organizaţiile anti-SIDA, însă unii creştini l-au acuzat că leagă imaginea lui Iisus de promiscuitatea sexuală.

Totuşi, în apărarea sa, pastorul spune că de multe ori, în Biblie, Dumnezeu se pune el însuşi în postura de bolnav şi marginalizat. El a solicitat bisericilor să fie abordată problema HIV în predici pentru a se pune capăt stigmatizării legate de acest virus.

Biserica Catolică din Africa de Sud evită însă discuţiile despre SIDA, continuând să se opună utilizării prezervativelor.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane mor pe zi de boli legate de SIDA, în Africa de Sud.