De ce o ura Wallis Simpson pe Marilyn Monroe

Autor 5369 vizualizări


Jurnalul,scrisorile şi fotografiile din arhiva agentului lui Wallis Simpson,femeia din cauza căreia Regele Edward al VIII-lea al Marii Britanii a abdicat,au fost făcute publice pentru primadată,fiind donate de fiul agentului,scrieDaily Mail.

Când l-a cunoscut primadată pe agentul Charles Pick,Simpson-devenită Ducesă de Windsor prin căsătoria cu Edward,după abdicarea acestuia – a avut o întrebare simplă:„Cine e agentul lui Marilyn Monroe?”.

Femeia era nemulţumită că,de când actriţa a ajuns pe culmile gloriei,i-a luat locul pe primele pagini ale ziarelor din Marea Britanie. „Eu citesc în fiecare zi toate ziarele şi,de obicei,eu apăream pe primapagină. Dar acum văd că apare Marilyn Monroe. Cineva m-a scos de pe prima pagină”,i-ar fi spus,nemulţumită,Simpson lui Pick. Agentul i-a explicat că el nu poate face nimic pentru a o scoate pe Marilyn Monroe de pe prima pagină.

O altă dezvăluire interesantă din memoriile lui Pick are legătură cu Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii. În 1984,când s-au întâlnit la un dineu,Pick şi Regina au început să discute despre autori celebri din Albion,cum ar fi John Galsworth,Somerset Maugham sau J.B. Priestley,pe care agentul i-a reprezentat. „Oh,mi-au plăcut aceşti autori,mi-a făcut mare plăcere să îi citesc. Dar nu am reuşit să-i conving şi pe copiii mei să o facă”,ar fi spus atunci Regina.

O altă constatare a lui Pick este legată de Prinţul Edward,pe care l-a întâlnit la bordul vasului Queen Mary. „Avea o sacoşă plină cu rufe murdare. Părea atât de mic şi de neînsemnat. Mă gândeam cât de jalnic a ajuns acest om,care fusese odată Regele Marii Britanii”,scria Pick.

Charles Pick a murit în 2000,la 82 de ani. Acum,fiul său,Martin,a donat documentele din arhiva tatălui său Universităţii din East Anglia.