De ce o ura Wallis Simpson pe Marilyn Monroe jpeg

De ce o ura Wallis Simpson pe Marilyn Monroe

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 12 martie 2012

Jurnalul, scrisorile şi fotografiile din arhiva agentului lui Wallis Simpson, femeia din cauza căreia Regele Edward al VIII-lea al Marii Britanii a abdicat, au fost făcute publice pentru primadată, fiind donate de fiul agentului, scrieDaily Mail.

Când l-a cunoscut primadată pe agentul Charles Pick, Simpson-devenită Ducesă de Windsor prin căsătoria cu Edward, după abdicarea acestuia – a avut o întrebare simplă:„Cine e agentul lui Marilyn Monroe?”.

Femeia era nemulţumită că, de când actriţa a ajuns pe culmile gloriei, i-a luat locul pe primele pagini ale ziarelor din Marea Britanie. „Eu citesc în fiecare zi toate ziarele şi, de obicei, eu apăream pe primapagină. Dar acum văd că apare Marilyn Monroe. Cineva m-a scos de pe prima pagină”, i-ar fi spus, nemulţumită, Simpson lui Pick. Agentul i-a explicat că el nu poate face nimic pentru a o scoate pe Marilyn Monroe de pe prima pagină.

O altă dezvăluire interesantă din memoriile lui Pick are legătură cu Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii. În 1984, când s-au întâlnit la un dineu, Pick şi Regina au început să discute despre autori celebri din Albion, cum ar fi John Galsworth, Somerset Maugham sau J.B. Priestley, pe care agentul i-a reprezentat. „Oh, mi-au plăcut aceşti autori, mi-a făcut mare plăcere să îi citesc. Dar nu am reuşit să-i conving şi pe copiii mei să o facă”, ar fi spus atunci Regina.

O altă constatare a lui Pick este legată de Prinţul Edward, pe care l-a întâlnit la bordul vasului Queen Mary. „Avea o sacoşă plină cu rufe murdare. Părea atât de mic şi de neînsemnat. Mă gândeam cât de jalnic a ajuns acest om, care fusese odată Regele Marii Britanii”, scria Pick.

Charles Pick a murit în 2000, la 82 de ani. Acum, fiul său, Martin, a donat documentele din arhiva tatălui său Universităţii din East Anglia.