«Cuminţenia Pământului» rămâne la MNAR până la sfârșitul anului 2017 jpeg

«Cuminţenia Pământului» rămâne la MNAR până la sfârșitul anului 2017

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 7 februarie 2017

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) a prelungit contractul de comodat pentru sculptura „Cuminţenia Pământului“  până la sfârșitul anului 2017, a confirmat avocatul proprietarilor operei lui Constantin Brâncuşi, Bogdan Grabowski.

”Contractul de comodat pentru «Cuminţenia Pământului» s-a prelungit acum până la sfârşitul anului. Cu cei de la muzeu nu putem discuta despre preempţiune şi alte lucruri... Ministerul nu ne-a dat niciun semn până acum, cred că sunt ocupaţi cu alte lucruri”, a declarat Bogdan Grabowski pentru News.ro

La începutul acestui an, Grabowski a spus că proprietarii-Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu-aşteaptă un răspuns ferm din partea statului privind achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, pentru care şi-a exprimat dorinţa de a îşi exercita dreptul de preempţiune în martie 2015. 

Sculptura ”Cuminţenia Pământului” a fost expusă la MNAR până în noiembrie 2012, când a fost mutată de la Muzeul Cotroceni. Ea s-a aflat expusă la Muzeul Băncii Naţionale din iunie până pe 31 octombrie, când a ajuns la Muzeul Naţional de Artă al României.

Foto:Facebook / Muzeul Național de Artă al României