Cu două zile înaintea execuției sale, Adolf Eichmann a cerut să fie grațiat jpeg

Cu două zile înaintea execuției sale, Adolf Eichmann a cerut să fie grațiat

📁 Holocaust
Autor: Redacția
🗓️ 28 ianuarie 2016

În Israel a fost făcută publică o scrisoare semnată de criminalul de război Adolf Eichmann cu două zile înaintea execuției sale, prin care cerea să fie grațiat.

Eichmann, condamnat și executat în 1962 pentru rolul său în crimele Holocaustului, s-a adresat președintelui israelian și a cerut grațierea. 

Scrisoarea a fost făcută publică ieri, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului.

Chiar și în ultimele clipe, Eichmann a refuzat să-și admită vina pentru rolul jucat în Holocaustului. „În evaluarea lor asupra personalității mele, judecătorii au făcut o greșeală semnificativă, căci nu se pot pune în locul meu – în vremurile și situația în care mă aflam în timpul războiului”, a scris el. „Nu am avut niciodată un rang atât de înalt încât să fi avut astfel de puteri independente și decisive. Nu am dat niciodată ordine în nume personal, ci am acționat după ordine”, susținea Eichmann în scrisoarea adresată președintelui israelian. 

Mai mult, Eichmann susținea că nu a fost un „lider cu responsabilitate”, ci că a fost „forțat să servească drept un simplu instrument în mâinile liderilor”.

Sursa:Discovery News