Criză diplomatică la nivel înalt între Franța și Italia jpeg

Criză diplomatică la nivel înalt între Franța și Italia

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 8 februarie 2019

Franța și-a rechemat ambasadorul de la Roma, denunțând o serie de ” atacuri repetate și fără nicio bază, precum și a unor declarații revoltătoare” din partea liderilor italieni la adresa Parisului, a anunțat ministerul francez de Externe. 

Diplomația franceză afirmă că atacurile unor lideri politici italieni la adresa Parisului sunt fără precedent de la al Doilea Război Mondial încoace, relatează Adevărul.

Vicepremierul italian Luigi Di Maio, cel care este liderul Mișcării 5 Stele, o grupare populistă antisistem, a declarat că s-a deplasat în Franța și s-a întâlnit cu liderul „Vestelor Galbene” Christophe Chalencon, dar și alți candidați ai acestei mișcări la alegerile europarlamentare.

Di Maio și Matteo Salvini, cel care conduce partidul de dreapta Liga, care se află în coaliția de guvernare din Italia alături de Mișcarea 5 Stele, au dat declarații critice la adresa președintelui francez Emmanuel Macron (foto sus) în ultimele săptămâni, susținându-i adversarii politici și acuzând Parisul că a creat sărăcia din Africa și că nu a făcut nimic pentru a aduce pacea în Libia.