COVID 19/ Primul șef de stat testat pozitiv png

COVID-19/ Primul șef de stat testat pozitiv

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 13 martie 2020

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, ar fost testat pozitiv pentru coronavirus, relatează The Guardian. Bolsonaro s-a întâlnit recent cu Donald Trump.

Bolsonaro a cinat cu președintele SUA Donald Trump la Mar-a-Lago, sâmbătă noaptea, fotografii și înregistrări video arătându-i pe cei doi împreună și destul de apropiați. La întâlnirea cu președintele brazilian a participat și vicepreședintele Mike Pence. Informațiile vin după ce secretarul pentru presă al liderului brazilian, Fabio Wajngarten, a fost testat pozitiv când s-a întors din vizita în SUA.

Preşedinţia braziliană a confirmat informaţia, precizând că a informat autorităţile americane şi că „toate măsurile au fost luate pentru a proteja sănătatea preşedintelui' brazilian. Bolsonaro a efectuat un test imediat după această veste, în schimb, Trump nu a dat informații despre o eventuală testare.

”Nu sunt îngrijorat”, a spus președintele american. El a mai spus că a auzit despre faptul că a fost expus odată cu prezenţa colaboratorului omologului său brazilian, dar a precizat că „nu am făcut nimic foarte neobişnuit'.