COVID 19/ Mesajul Reginei Elisabeta a II a: „Vom învinge, iar această victorie va fi a fiecăruia dintre noi” png

COVID-19/ Mesajul Reginei Elisabeta a II-a: „Vom învinge, iar această victorie va fi a fiecăruia dintre noi”

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 6 aprilie 2020

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a mulţumit duminică personalului din sistemul sanitar care luptă împotriva pandemiei de COVID-19, precum şi britanicilor care stau în casă pentru a evita răspândirea coronavirusului, într-un discurs istoric televizat.

Într-un discurs extrem de rar, suverana a recunoscut suferința, durerea și dificultățile financiare cu care se confruntă britanicii în aceste “vremuri de perturbare”. Regina a mulțumit personalului Serviciului Național de Sănătate (NHS) și lucrătorilor-cheie și a subliniat rolul important pe care îl pot juca persoanele individuale. “Împreună combatem această boală și doresc să vă asigur că dacă rămânem uniți și determinați atunci o vom depăși” a spus Regina.

Suverana a lăudat răspunsul publicului la această uriașă provocare pe care o constituie pandemia. “Sper că în anii următori, toată lumea va putea să se mândrească cu modul în care au răspuns la această provocare. Iar cei care vin după noi vor spune că britanicii acestei generații au fost la fel de puternici ca oricare alții.”

Este a patra oară în timpul domniei sale de 68 de ani când Regina face o adresare extraordinară națiunii. Prima ei adresare a avut loc într-un alt moment de cumpănă, în 1940, la vârsta de 14 ani în calitate de prințesă moștenitoare, tot de la Castelul Windsor, când Marea Britanie se lupta singură împotriva Germaniei Naziste. “Îmi aduc aminte de prima adresare pe care am făcut-o în 1940 împreună cu sora mea. Noi, în calitate de copii, ne-am adresat copiilor care au fost evacuați din casele lor și trimiși în siguranță. Azi, mulți vor avea un sentiment dureros de separare de cei dragi.” a spus Regina.

Discursul televizat al Reginei ascunde însă și un mesaj cu o conotatie istorie deosebită. Spre final Majestatea sa le-a promis englezilor ca "We will meet again". Cuvinte nu au fost introduse în discurs oricum, ci au o mare rezonanța deosebită pentru britanici, făcând trimitere la o melodie foarte populară pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, "We'll meet again", interpretată de Dame Vera Lynn.