Cine este copilul român care l a îmbrățișat pe Prințul Charles în Centrul Vechi al Capitalei / VIDEO  jpeg

Cine este copilul român care l-a îmbrățișat pe Prințul Charles în Centrul Vechi al Capitalei / VIDEO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 3 aprilie 2017

Prinţul Charles a fost protagonistul unui moment inedit, vineri, în Centrul Vechi al Capitalei, când a încălcat protocolul regal şi a îmbrăţişat un copil. 

Potrivit publicației britanice ”The Telegraph”, copilul se numește Valentin Blacker. Băiatul are 11 ani și este fiul unei românce de etnie romă și al unui cetățean britanic, William Blacker, în vârstă de 54 de ani.

Tatăl copilului este un prieten apropiat al Prințului de Wales. William Blacker este absolvent al Colegiului Eton, situat în apropiere de Castelul Windsor din Londra, reședința oficială a familiei regale britanice. Britanicul a ajuns în România în anul 1990 și a început să trăiască alături de comunitatea romă.

Blacker s-a îndrăgostit de o tânără roma, însă ulterior a început o relație cu sora acesteia, mama lui Valentin. Copilul s-a născut în anul 2006. Britanicul a povestit că Prinţul Charles îl știe pe Valentin de când era bebeluș, iar cei doi de întâlnesc frecvent în timpul vizitelor moștenitorului Coroanei britanice în Transilvania.

“Valentin nu este inhibat de formalitățile cu care creste un băiat britanic şi pe care acesta le-ar avea față de familia regală. Relaţia celor doi este una foarte specială”, a mărturisit William Blacker, adăugând că fiul sau trăiește într-un sat din Transilvania.

”Se înțeleg foarte bine. Valentin este un copil foarte vioi, plin de viață și Prințul Charles crede ca asta este minunat. Pe Charles îl fascinează că este pe jumătate rom. Valentin nu este timid sau retras și vorbește cu Prințul Charles într-o manieră naturală”, a povestit Blacker.

”Nu este prima oară când mă îmbrățișează”, a spus şi Valentin după momentul emoționant.

În 1996, William Blacker a scris un o lucrare de 20 de pagini, care trăgea un semnal de alarmă asupra pericolelor la care este expus patrimoniul din Transilvania, în mod special faimoasele biserici fortificate. Această lucrare a atras atenția Prințul Charles asupra zonei rurale din Transilvania. Astfel, Prințul de Wales a ajuns pentru prima dată în România în 1998, iar de atunci a cumpărat proprietăți în zona Transilvaniei.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Foto: Captură video Youtube / Agerpres