Cinci muzee neobișnuite  Le ai vizita? jpeg

Cinci muzee neobișnuite. Le-ai vizita?

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Claudia Mitrică
🗓️ 23 mai 2016

De-a lungul timpului au apărut tot felul de muzee care prezintă colecții care mai de care mai interesante sau neobișnuite. Am ales să vă prezentăm cinci dintre acestea.

Bata Shoe, Canada

Muzeul din Toronto găzduiește mai mult de 10.000 de articole de încălțăminte, care aduna 4500 de ani de istorie. Vizitatorii pot vedea exponate peruviene din secolul XV, sau din Franța secolului XIX precum Și sandale Egiptene. Din colecție nu lipsesc încălțări purtate de celebritățile epocii contemporane.

Muzeul de creioane Cumberland

Potrivit legendelor grafitul folosit la producția de creioane a fost descoperit în vechea regiune Cumberland, din Marea Britanie. Cei care se duc la muzeu pot afla toata istoria acestui instrument de scris, precum și tot procesul tehnologic prin care se obține. In aceasta locație se află și cel mai mare creion din lume, ce măsoară aproape 8 metri înălțime și cântărește 446 kg.Muzeul de șuncă picanta

Muzeul din Austin, Minnesota, conțime pe lângă exponatele tradiționale și display-uri interactive,  clipuri de prezentare și multe obiecte istorice.  Aici vizitatorii pot afla cum se prepara șunca picanta și pot vedea în magazinul de cadouri toate sortimentele noi ale acestui preparat.

Muzeul de pisici din Malaezia

În Malaezia, pisica este considerată drept un simbol al norocului. În muzeu privitorii pot admira peste 2000 de artefacte și statuete adunate din toate colturile lumii. Tot aici  este și un centru de cercetare și se găsesc informații care au ajutat la descoperirea și analiza datelor culturale și istorice legate de acest animal.Muzeul britanic al mașinilor de tuns iarba

Aici curioșii pot vedea cele mai rapide, cele mai luxoase și cele mai celebre mașini de tuns iarba din lume. Muzeul din Merseyside, Marea Britanie are mai mult de 250 de astfel de aparate și a fost construit în semn de recunoaștere pentru Edwin Beard Budding care a construit prima mașina de tuns iarba în 1830.