China a inaugurat una dintre cele mai futuriste biblioteci din lume / VIDEO jpeg

China a inaugurat una dintre cele mai futuriste biblioteci din lume / VIDEO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 16 noiembrie 2017

Una dintre cele mai futuriste biblioteci din lume a fost deschisă la începutul lunii octombrie, în China. Cu o suprafață de 34.000 de metri pătrați, biblioteca Tianjin Binhai are cinci etaje și adăpostește 1,2 milioane de cărți.

Construită în doar trei ani, biblioteca a fost proiectată pentru a semăna cu un ochi gigantic. De asemenea, rafturile urcă de la podea până la tavan, multe dintre acestea având și rol de trepte sau de locuri pentru citit, relatează adevarul.ro.

„Am rostogolit auditoriul în formă de bilă în clădire și aceasta pur și simplu a făcut loc pentru ea, ca o «îmbrățișare» între media și cunoaștere... Interiorul bibliotecii Tianjin Binhai este aproape ca cel al unei peșteri, un raft continuu”, a declarat a spus Winy Maas, cofondator al firmei de arhitectură care a proiectat edificiul.

La parter, biblioteca include o zonă de citit, la nivelul mediu- zone de relaxare, birouri, săli pentru conferințe, întâlniri și alte evenimente, iar la nivelul superior- săli dotate cu calculatoare.