Cercetătorii au confirmat existenţa celei mai mari inundaţii din ultimii 10,000 de ani jpeg

Cercetătorii au confirmat existenţa celei mai mari inundaţii din ultimii 10,000 de ani

📁 Istoria Chinei
Autor: Redacția
🗓️ 11 august 2016

Legendele spun că civilizaţia chineză a început să prindă contur în urmă cu 4000 de ani, odată cu dinastia Xia şi marea inundaţie a Fluviului Galben. Până acum, nu exista nicio dovadă arheologică care să ateste existenţa dinastiei sau să confirme miturile legate de acea catastrofă.

Se spune că Marele Potop şi implicit revărsarea Fluviului Galben au distrus tot ce le ieşea în cale. Acum mai bine de 4000 de ani, potopul nu a lăsat la suprafaţă decât vârful unor ruine, cu ajutorul cărora, se spune, un bărbat pe nume Yu, a reuşit să devieze cursul apei.

qw jpg jpeg

Mulţi au crezut că aceste evenimente sunt doar nişte poveşti, dar conform unor cercetări amănunţite se pare că totul este adevărat. O echipă internaţională de cercetători, care analizau cu atenţie sedimentele de pe malul Fluviului Galben, au ajuns la un rezultat fabulos:marea inundaţie chiar a avut loc.

„Aceasta a fost una dintre cele mai mari inundaţii care a avut loc pe Pământ în ultimii 10 000 de ani.”, afirmă cercetătorii. Inundaţia a distrus aşezări pe o rază de 2000km. De asemenea, aceştia au folosit datarea cu radiocarbon:anumite oseminte descoperite au fost îngropate de către o inudaţie în anul 1920 î.Hr, chiar anul ce este menţionat în legendă.