Cele mai spectaculoase biblioteci din întreaga lume jpeg

Cele mai spectaculoase biblioteci din întreaga lume

📁 Carte
Autor: Corina Zorzor
🗓️ 29 noiembrie 2013

Bibliotecile încapsulează cel mai bine istoria cunoaşterii, fiind totodată monumente reprezentative pentru anumite epoci arhitecturale şi curente în designul interior şi în artă. James Campbell, doctor al Universităţii Cambridge, a vizitat 85 dintre cele mai remarcabile biblioteci din lume şi a scris volumul „The Library:A World History“.

Vă prezentăm mai jos o selecţie a celor mai remarcabile biblioteci din toate colţurile lumii.

Biblioteca Tripitaka Koreana, Haeinsa Temple, Coreea de Sud

Cărţile bibliotecii din Coreea de Sud datează din anul 1251, amintind că poporul chinez îşi tipărea lucrările cu secole înainte de invenţia lui Gutenberg.

Biblioteca Tianyi Chamber, Ningbo, China

1 244 jpg jpeg

Este cea mai veche bibliotecă din China, datând din 1561. Interiorul este foarte întunecat deoarece nu a fost construită pentru a citi înăutru. Cărţile se citeau în grădină sau acasă. De altfel, volumele au fost scoase din librărie, iar aceasta este printre ultimele fotografii făcute cu cărţile pe rafurile lor originale.

Biblioteca The Peabody, Baltimore, SUA

2 106 jpg jpeg

Această bibliotecă-templu, cu aspect de catedrală, deţine mii de cărţi şi este înconjurată de balustrade frumos ornate. În realitate, construcţia în stil clasic este realizată din fier, fiind pe deplin o bibliotecă „cu greutate“.

Biblioteca Malatestiana, Cesena, Italia

3 83 jpg jpeg

Este, probabil, biblioteca ce păstrează cel mai autentic stil medieval. A fost construită pentru Malatesta Novello, membru al unei importante familii aristocratice din Italia, şi deţine cărţi originale, aşezate pe aceleaşi rafturi ca odinioară.

restul aici:adev.ro/mwz7pw