Cele mai spectaculoase 132 monumente istorice pot fi explorate virtual graţie Google (VIDEO) jpeg

Cele mai spectaculoase 132 monumente istorice pot fi explorate virtual graţie Google (VIDEO)

📁 Patrimoniu
🗓️ 5 iunie 2012

Google a lansat în colaborare cu Unesco, World Monuments Fund, Getty Images şi Ourplace o iniţiativă intitulată „World Wonders Project”, ce permite tuturor persoanelor cu acces la Internet să exploreze 132 dintre cele mai importante monumente istorice din lume.

Cu ajutorul funcţiei StreetView, utilizatorii pot vizita „virtual” o serie de situri cu o semnificaţie istorică deosebită, printre aceste numărându-se Stonehenge, templele antice din Kyoto, Ierusalimul sau centrul istoric al oraşului Praga.

Proiectul include imagini de tip StreetView, modele 3D ale siturilor istorice, imagini şi clipuri video, oferind utilizatorilor numeroase căi de a explora cele mai importante monumente ale umanităţii.

„Google se dedică conservării şi promovării online a culturii de orice tip. Proiectul World Wonders aduce la viaţă multe dintre siturile istorice importante ale planetei, făcându-le accesibile unei audienţe globale fără precedent”, a comentat Steve Crossan, directorul Google Cultural Institute.

Nu este prima iniţiativă culturală a Google, care a mai lansat Google Art Project, un site ce permite utilizatorilor să exploreze virtual cele mai prestigioase muzee din lume.

Oficialii Google au anunţat că intenţionează să lanseze parteneriate cu mai multe instituţii de învăţământ, oferind acces la acest proiect studenţilor şi profesorilor în cadrul unor pachete educaţionale.

Proiectul World Wonders poate fi accesat aici.