Cât valorează versurile scrise de mână de Bob Dylan?   jpeg

Cât valorează versurile scrise de mână de Bob Dylan?

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 21 aprilie 2020

Manuscrisele celebrelor piese „The Times They Are A-Changin”, „Lay Lady Lay” şi „Subterranean Homesick Blues”, scrise de legenda folk / rock Bod Bylan, în vârstă de 78 de ani, vor fi scoase la licitaţie. Fanilor li se oferă şansa de a cumpăra versurile scrise de mână care aparţin acum unei case de licitaţii.

 Piesa „The Times They Are A-Changin” este listată la preţul de 2,2 milioane dolari, în timp ce pentru „Subterranean Homesick Blues” licitaţia va începe de la 1,2 milioane de dolari. Manuscrisul piesei „Lay Lady Lay” este cel mai puţin scump dintre cele trei, întrucât va avea un preţ de pornire de 650.000 dolari. Pentru că Bob Dylan a fost declarat cel mai important muzician al tuturor timpurilor, iar trupa The Beatles cea mai importantă trupă, putem face o comparaţie cu obiectele recente care le-au aparţinut zeilor din Liverpool.

Versurile scrise de Sir Paul McCartney pentru piesa „Hey Jude” s-au vândut recent cu 910.000 de dolari, iar un un desen făcut de de John Lennon şi de soţia sa Yoko Ono, intitulat „Bagism”, s-a vândut pentru 93.750 dolari.

O scrumieră folosită de Ringo Starr la studiourile Abbey Road din Londra a fost vândută cu 32.500 USD.  Pentru versurile sale, Bod Dylan a câştigat în 2016 Premiul Nobel pentru Literatură. Muzica sa i-a adus până în prezent 12 premii Grammy, un premiu Oscar şi un Glob de Aur.