Autor 802 vizualizări


Câștigătorii

Scuipici Stefan-Laurentiu 
Dana Vasilas 
Stiubei Tiberiu  
Giurgi Lorena  
Mihaela  Tataru 

 

Câștigă cu Historia o carte extraordinara:“Discursul Regelui”,  în cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Cum a ajuns pe tron prinţul Albert, cel de-al doilea fiu al Regelui George al V-lea al Angliei?, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii.

http://cdn.teads.tv/img/ir/mention_ro.png) 50% 0 no-repeat transparent;">
 
 

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail [email protected] împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 24 august.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Descriere premiu

Prinţul Albert (Betie pentru cei apropiaţi) a fost cel de-al doilea fiu al Regelui George al V-lea al Angliei şi era bâlbâit. O deficienţă care i-a marcat copilăria şi adolescenţa, ameninţând să compromită rolul semnificativ pe care Albert trebuia să-l joace la maturitate ca figură monarhică.
 Lionel Logue a fost un terapeut necunoscut în lumea logopezilor, venit în Marea Britanie din Australia, tocmai pentru a-şi îmbunătăţi tehnica. A început prin a trata soldaţii rămaşi cu deficienţe de vorbire în urma traumelor Primului Război Mondial. 
Ce i-a unit pe cei doi? Bâlbâiala de care viitorul rege voia să scape, aşa încât discursurile publice să nu mai fie o misiune imposibilă. 
Ecranizat în 2010, avându-i în rolurile principale pe Colin Firth şi Geoffrey Rush, Discursul regelui spune povestea unei mari prietenii şi a determinării unui om de a-şi depăşi un handicap greu de acceptat atunci când cel afectat nu este un om de rând 
Mark Logueeste nepotul lui Lionel Logue. Este cineast şi custodele Arhivei Logue. Locuieşte la Londra.
Peter Conradieste scriitor şi jurnalist. Lucrează pentru The Sunday Times, iar ultima lui carte se numeşte Hitler’s Piano Player:The Rise and Fall of Ernst Hanfstaengl.