Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Trăiască revoluția!» jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Trăiască revoluția!»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 7 ianuarie 2016

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Trăiască revoluția!», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

CÂȘTIGĂTORII SUNT: 

Valeriu Brezniceanu 

Andrei Juravlea 

Radovici Andrei 

Anda Nicoara 

Ramona Corbeni 

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a izbucnit Revoluția Franceză?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „Furtuna războiului”. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 25 ianuarie.

Perioada de concurs: 7-24 ianuarie. 

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Trăiasca revoluția!,  de Derry Nairn

untitled 1 0 jpg jpeg

Pe lângă mișcările ample, care au marcat epoci, precum Revoluția Franceză și cea Americană, Danny Nairn aduce în discuție și evenimente mai puțin cunoscute, cum este cazul rebeliunii din Irlanda, din 1798. Deși au eșuat ca revoluții, ele ne ajută să înțelegem lumea modernă, cu noile sale mișcări de protest.

Căci, indiferent cine l-a enunțat primul, Winston Churchill sau George Santazana, pricipiul va rămâne mereu valabil:cei care nu pot învăța din istorie sunt condamnați să o repete. Așadar, o lecție utilă pentru membrii mișcării Occupy, revoltați de inegalitățile sociale, dar și pentru toți eroii din umbră, care așteaptă să iasă la lumină.

Derry Nairn este istoric, absolvent al mai multor universități prestigioase:City University din Londra, University College din Doublin și Waseda University din Tokyo. Este corespondent al principalei reviste britanice de istorie, History Today.