Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Caesar» CÂȘTIGĂTORII jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Caesar» CÂȘTIGĂTORII

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 31 martie 2015

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Caius Iulius Caesar», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a fost asasinat Iulius Caesar?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Caesar. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 16 aprilie.

Concursul se desfășoară în perioada 31 martie – 15 aprilie.

CÂȘTIGĂTORII:

Elena Rebegea

Halic Mariana-Gabriela

Salcudean Marius

Anda Andreea Avram

Raluca Lucaci 

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Caius Iulius Caesar, de  NIC FIELDS

 Pentru Iulius Caesar, unul dintre cei mai reprezentativi comandanți din istorie, cea mai faimoasă campanie a sa, cucerirea Galliei, a reprezentat un prim pas, major, către obținerea puterii absolute. Ca general îndrăzneț și hotărât, victoriile răsunătoare asupra galilor i-au permis să intre în lupta pentru putere politică la Roma. Trecând Rubiconul în 49 î.Hr. cu o singură legiune, Caesar a aruncat zarurile sorții și a dezlănțuit un război civil care a pus capăt sistemului republican și a deschis calea imperiului sub domnia fiului său adoptiv, Octavian. Cartea aceasta analizează factorii din spatele numeroaselor succese pe câmpurile de luptă, mai ales celebra celeritas Caesariana – viteza de gândire și de acțiune a lui Caesar.

caesar 0 jpg jpeg