Câștigă cu Historia și Editura Litera cartea «Benito Mussolini»  Iata câștigatorii jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera cartea «Benito Mussolini». Iata câștigatorii

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 9 februarie 2015

UPDATE:Castigatorii sunt

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Benito Mussolini», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!". 

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a devenit Mussolini premierul Italiei?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Benito Mussolini .Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 15 februarie.

Concursul se desfășoară în perioada 9 – 15 februarie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Benito Mussolini, de Fortunato Minniti

Până în 1938, Mussolini a fost un personaj de primă mărime pe scena politică și în presa internaţională. După Pactul de la München a apărut în ochii lumii ca salvator al păcii, singurul în stare a-l ţine în frâu pe Hitler. Deși a călcat în picioare democraţia pentru a da o nouă ordine poporului italian, Mussolini le-a părut charismatic nu doar multor italieni, ci și unor oameni de stat liberal-democraţi precum Churchill şi Roosevelt şi, mai înaintea lor, bolşevicului Lenin, cel care i-ar fi acuzat pe comuniştii italieni că au lăsat să le scape singurul socialist capabil să realizeze cu adevărat revoluţia.

Mare interpret al artei de a poza, Mussolini a vrut, și a reușit, să își construiască un mit. Prizonier al acestei imagini proiectate pentru a trece dincolo de propriul timp şi pentru a intra în marea istorie, mitul Ducelui a degenerat împreună cu charisma lui politică. Legile rasiale, insurecţia antiburgheză, războiul greşit, insuficienţa calităţilor de comandă, complexul de inferioritate în faţa lui Hitler au dezvăluit, toate, eşecul revoluţiei fasciste și, în plus, au subliniat şi inadecvarea totalitarismului său. Astfel, când vântul istoriei a început să sufle cu intensitatea unei furtuni, omul care militarizase politica a căzut ca un dictator banal în urma unei lovituri de palat pe care o subevaluase politic.

Cele 101 de fotografii alb-negru ce însoțesc textul documentează în imagini sugestive epoca și viața celui care a fost cunoscut ca il Duce.

2d mussolini biografii 1 0 jpg jpeg