Casa în care s a născut Hitler va fi demolată jpeg

Casa în care s-a născut Hitler va fi demolată

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 18 octombrie 2016

Casa din Austria în care s-a născut liderul nazist Adolf Hitler va fi demolată. Decizia a fost luată de autorități pentru a evita ca imobilul să devină centru de interes pentru neonaziști.

Soarta casei a fost dezbătută intens în ultimii ani. S-au luat în considerare mai multe variante, însă situația nu s-a putut rezolva mai repede deoarece proprietarul a refuzat să vândă imobilul.

Ministrul de Interne al Austriei a declarat recent că o comisie de experți a luat decizia demolării casei. O nouă construcție va fi ridicată în locul ei, urmând a fi folosită pentru scopuri administrative sau caritabile.

Încă din 1972 guvernul a închiriat casa de la proprietar pentru a evita transformarea ei într-un spațiu dedicat memoriei liderului nazist. În prezent, chiria ajunsese la 4.800 de euro lunar, chiar dacă în ultimii cinci ani casa a rămas goală, căci proprietara a refuzat orice lucrări de renovare.

Decizia demolării îi va nemulțumi pe cei care doreau ca imobilul să fie transformat într-un centru pentru refugiați sau într-un muzeu dedicat eliberării Austriei de sub ocupația germană.

Hitler s-a născut într-una din camerele de la ultimul etaj al clădirii din Braunau am Inn pe 20 aprilie 1889. În timpul regimului nazist, casa a fost transformată în sanctuar dedicat lui Hitler. Până în zilele noastre, casa atrage simpatizanți neonaziști la Braunau, spun localnicii, care vin din toate colțurile lumii să vadă locul în care s-a născut Adolf Hitler.