Când a fost introdus câinele dingo în Australia jpeg

Când a fost introdus câinele dingo în Australia

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 30 iulie 2018

Câinele dingo ar fi fost introdus Australia mai târziu decât se estimase anterior, conform rezultatelor unui studiu recent, realizat de oameni de știință de la University of Western Australia și de la Australian National University.

Cercetătorii australieni au datat cu radiocarbon rămășițe osoase străvechi aparținând unor exemplare de câine dingo descoperite într-o peșteră din deșertul Nullarbor, din sud-vestul Australiei.

Metoda precisă de datare a plasat introducerea acestor câini pe continentul australian în urmă cu 3.081 - 3.348 de ani. Estimările anterioare indicau că sosirea dingo în Australia acum 5.000 - 4.000 de ani, relatează Agerpres.

Strămoșii câinilor dingo din Australia au ajuns pe acest continent din Asia de Sud-Est. Având în vedere că aceste zone nu sunt conectate, se estimează că aceste animale au ajuns în Australia aduse de oamenii care au sosit aici cu vasele și au intrat în contact cu populațiile indigene din nordul continentului.

Când au ajuns în Australia, strămoșii actualilor câini dingo erau domesticiți, însă specia s-a sălbăticit. Potrivit estimărilor specialiștilor, apariția câinilor dingo pe continentul sudic a condus la dispariția unor animale originare din Australia, precum tigrul tasmanian.